'Koken in het groot' verschenen

Nieuws text rechts

Als koks, samenstellers en vertalers waren Mariët Herlé en Carolyn Wiersum drijvende krachten achter de totstandkoming van dit boek. Mede dankzij hun blijvende inspanning is het geworden wat we hoopten: een klein monument van groots koken.

Koken is een kunst. Koken in het groot, cooking for crowds is ook een ambacht. Zeker wanneer je daarbij aan beperkt budget bent gebonden. De vrijwilligers van het Straatpastoraat koken met dit beperkte budget een driegangenmaaltijd voor honderd en twintig mensen. Ze struinen op de markt naar de producten van het seizoen, ze kennen een groenteboer die bereid is gratis te snijden of te schrappen. Elke week is het een uitdaging om met beperkte middelen een massa goede, gezonde en lekkere maaltijden te bereiden. Al doende is zo in de loop der jaren een schat aan ervaring opgebouwd.

Koken in het Groot / Cooking for crowds  is te bestellen bij uitgeverij Lecturis (https://lecturis.nl/product/koken-groot-cooking-for-crowds/)  à € 25, waarvan 10% ten goede komt aan het Straatpastoraat.