Individuele Hulp - Maskeren

Jenneke van Veelen

De diaken had niets gehoord over een handicap. Ik beloofde haar DHOM te bellen en de zaak te bespreken met de casemanager. Inderdaad, meneer T. had zelf niet gemeld dat hij gehandicapt is en de  casemanager was nog niet bij het gezin op bezoek geweest. Zij had de indruk uit de papieren dat dit gezin erg aan het ‘shoppen’ was bij verschillende hulpverleners en mede daardoor in de problemen was geraakt. Ik vroeg haar eens contact op te nemen met MEE en de oude testresultaten op te vragen. Ze zei dat ze met deze informatie misschien een beschermingsbewind kon aanvragen voor dit gezin.

Meneer T. belde mij en vroeg om een afspraak. Hij kwam een week later dan afgesproken. Hij was erg bezorgd over de dreigende huisuitzetting. Ik vroeg hem of hij wel meer hulp wilde hebben bij het zorgen voor alle betalingen. ‘Jawel, maar eerst was ik er een beetje tegen dat ik niet meer zelf alles kan doen, maar toen is het mij beter uitgelegd en nu heb ik getekend.’ Hij laat mij een brief zien waarin staat dat hij akkoord is gegaan met beschermingsbewind. Ik ben gerustgesteld. Nu moet ik nog uitzoeken bij de hulpverleners of het gevaar van huisuitzetting nog dreigt. Zouden er fondsen bereid zijn de schuld weg te werken op voorwaarde dat het beschermingsbewind wordt ingesteld? Misschien is er nog een beetje financiële hulp van de Diaconie nodig. Ik ga het navragen.

In opdracht van de Protestantse Diaconie van Den Haag verstrekt Stek individuele hulp aan mensen die nergens anders terechtkunnen. Die hulp wordt gegeven vanuit het centrale kantoor aan de Parkstraat, door onder andere Jenneke van Veelen en vrijwilligers, en ook op de diverse diaconale locaties in de stad