Dat wonderlijke kerkasiel

Nieuws text rechts

Expositie
Tegelijkertijd werd de expositie van het werk van kunstenaar Hansa (Versteeg) geopend. Een replica van zijn schilderij Madonna del Mare Nostrum had een centrale plaats in de viering in Bethel. Kunsthistorica Anikó Ouweneel-Tóth sprak over dit iconische schilderij en over wat het met een kustenaar doet, als een kunstwerk de status van icoon bereikt (lees haar toespraak hier terug). De maand februari is de expositie van het werk van Hansa in Bethel te zien. De iconische Madonna is daar te zien, maar ook een nieuw werk met een vergelijkbare problematiek als thema: de Piëta della Nostra Terra. Plus tal van andere geïnspireerde kunstwerken.

Openingstijden expositie
De expositie is te zien in de maand februari op
dinsdagen van 10:00 - 17:00 uur
donderdagen van 10:00 - 17:00 uur
zaterdagen van 14:00 - 17:00 uur
Heeft u belangstelling om met een groep de expositie te bezoeken en tijdens een korte rondleiding meer te horen over de kunstwerken of over het kerkasiel, meld u zich dan via mpolderman@stekdenhaag.nl.

Boek bestellen
Het boek is voor de kortingsprijs van € 10,00 te verkrijgen op verschillende locaties van Stek, waaronder buurt-en-kerkhuis Bethel en de receptie van het kantoor aan de Parkstraat 32 in Den Haag, of via onderstaande knop.  

Button%20bestel%20het%20boek.jpg

Onderzoek Breken en delen tijdens het kerkasiel
Voor de Protestantse Theologische Universiteit onderzoekt Erica Meijers de rol van maaltijden tijdens het kerkasiel. Ze kijkt zowel naar de viering van avondmaal/eucharistie als naar andere momenten waarop voedsel werd gedeeld. Was u bezoeker of voorganger tijdens het kerkasiel? U helpt haar enorm door de enquête in te vullen. U opent deze door hier te klikken.