Oorlog in de Oekraïne

Nieuws text rechts

 

In de kerken van de Protestantse Kerk Den Haag wordt tijdens de Veertigdagentijd, de tijd voor Pasen, een extra collecte gehouden om hulp te kunnen bieden aan de mensen in Oekraïne en zij die gevlucht zijn.  Je kunt je gift geven tijdens de collecte in de kerk, of via de collecte-app van de kerk. De opbrengst van deze collectes in de Veertigdagentijd wordt verdubbeld door de Protestantse Diaconie Den Haag. De giften komen via Kerk in Actie terecht bij een partner van Giro555. 

Doneer je liever op een andere manier? Ook via de website van Kerk in Actie kun je een gift overmaken.

Vluchtelingen

Veel mensen zijn voor het geweld in Oekraïne op de vlucht. Hun lot gaat ons aan het hart. Stek heeft veel ervaring met het werk met vluchtelingen, met name met ongedocumenteerde mensen. In de samenleving ontstaan op dit moment veel initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarom zal Stek zich voorlopig primair blijven richten op de bestaande activiteiten voor ongedocumenteerde vluchtelingen, zodat dit belangrijke en nodige werk kan doorgaan. 

Wil je zelf iets betekenen voor vluchtelingen uit Oekraïne, of wil je onderdak aanbieden? Kijk dan op deze sites: denhaagdoet.nl, refugeehelp.nlvluchtelingenwerk.nltakecarebnb.orgnlvoorvluchtelingen.nldakh.nl

Het antwoord op veelgestelde vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Den Haag vind je op de website van de Gemeente Den Haag.