Vacature vrijwilligerscoördinator

Nieuws text rechts

De bezoekers van de Paardenberg komen uit alle windstreken, spreken lang niet altijd Nederlands en hebben verschillende culturele achtergronden. De vrijwilligers komen vaak van buiten de wijk en zijn al lang betrokken bij de Paardenberg. “Onze vrijwilligers hebben hulp nodig bij het voeren van gesprekken vanuit de presentieleer: onderzoeken of er een hulpvraag is en of mensen zich daar zelf voor willen inzetten, beseffen dat verschillende culturen op verschillende manieren tegen hulp van buiten aankijken. Zelf zul je ook gesprekken met bezoekers voeren.”

Wat moet je in huis hebben om deze baan leuk te maken? Wil: “mensenkennis staat voorop. Affiniteit met de verschillende culturen en talen in Transvaal helpt ook, evenals kennis van de presentieleer. En je moet er lol in hebben om vrijwilligers aan te sturen en te coachen.” Want toekomstplannen zijn er genoeg.

Heb jij er zin in om je talenten in te zetten in een multiculturele en multireligieuze wijk? Heb je een afgeronde HBO-opleiding in de agogische of sociale sfeer en heb je ervaring in het werken met vrijwilligers? Lees dan snel verder in de uitgebreide vacaturetekst. Reageren kan tot en met 3 juli 2020.