Wake voor vluchtelingen op 19/20 juni 2021

Nieuws text rechts

Als je gevluchte mensen ontmoet, doet dat iets met je. Er groeit betrokkenheid, solidariteit, gastvrijheid. Je gaat genuanceerder denken. Je gaat ons land en de wereld anders zien. Diezelfde ontmoeting doet ook iets met de mensen die hierheen gevlucht zijn, met hun gevoel van waardigheid. Je gehoord en gezien voelen, maakt veerkrachtig.

Voor de familie Tamrazyan kwam begin 2019 een einde aan een leven vol onzekerheid, een periode waarin zij voortdurend laveerden tussen hoop en vrees. Voor veel andere families is dit helaas nog steeds de dagelijkse realiteit. Er gaat geen dag voorbij of er verschijnen nieuwe petities, die getuigen van schrijnende situaties waarin mensen, die hier hun toevlucht zochten, jaren en jaren achtereen moeten verkeren.

In het non-stop programma van vieringen en inspiratiemomenten, informatie en dialoog komen ook dit jaar weer verschillende voorgangers, vluchtelingen, vrijwilligers, studenten, politici en hulpverleners aan het woord. De Wake voor vluchtelingen is een initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk, de Protestantse Kerk Den Haag en de Protestantse Diaconie Den Haag. Dit jaar worden er, in samenwerking met Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland, ook in andere plaatsen en kerken in het land, in hetzelfde weekend, wakes georganiseerd. Sluit je aan en spreek je uit tegen onrecht en onverschilligheid

De wake is 24 uur lang via een livestream te volgen. Ook is het mogelijk om met (een beperkt aantal mensen) live aanwezig te zijn in Bethel. Aanmelden om in Bethel aanwezig te zijn is verplicht. 

Wake%20voor%20vluchtelingen.jpg